Вкопани и фрезовани дръжки

Вкопани дръжки

Вкопаните и фрезовани дръжки се използват при дизайн с изчистена линия. Подходящи са когато клиентите не желяат да се постави дръжка със стърчаш елемент върху фронталните плоскости. Използването на вкопани и фрезовани дръжки за отваряне на врати и чекмеджета гарантира гладкост на лицевите повърхости.

При вкопаните дръжки, се изрязва част от плоскостта под формата на обкова-профил,който ще се използва за захващане, след което профилът буквално се вкопава в дървесината. Той се монтира между двете страници и осигурява пространство зад вратата или челото, откъдето може да осъществи отварянето. Тук трябва да се внимава с избора на размер на профила, така че той да позволява удобно поставяне на пръстите на ръката.

При фрезованите дръжки самата плоскост се играе ролята на профил. Плоскостта се скосява, полира, обработва и се оформя удобно място за захващане. По този начин се отваря или издърпва чекмеджето или вратата. Скосяването на канта се прави най-често под ъгъл 450. Може и да не е по цялата дебелина на вратата, а само частично. Профилирането на канта е подходящо за врати и чела от МДФ или от масивна дървесина. То може да се направи хоризонтално при чекмеджетата или вертикално при вратичките.

Подобен тип отваряне без стърчащи дръжки може да се осигури и чрез оставяне на достатъчно разстояние между отделните чекмеджета и вратички, така че отварянето става чрез директно им захващане и отваряне.

Възможност за отваряне на гладка повърхност предоставят и push/чрез натискане на определено място/ механизмите и електрическите механизми.

Друга възможност за отваряне без дръжки е да се остави пространство за хващане на вратата или челото от задната страна. Това може да стане, като фронталният елемент се остави да надстърча над или под корпуса. Това позволява безпрепятствено хващане.

При изграждане на конструкцията и дизайна на мебелите екипът на Даов Мебел използва всички видове класически и „невидими“ дръжки за отваряне на чекмеджета и врати. При интерес ще Ви покажем множество дизайни на „невидими“ дръжки.

Logo
Даов Мебел предлага коректност и професионално
отношение при изпълнение на всеки проект. От 20 години
ние работим за нашите клиенти и всеки ден се стремим да
повишаваме уменията на екипа и техническата база на
фабриката.
Даов Мебел гарантира:
Персонален подход
Прецизност и качество
Чистота на работа
Коректност и точност при изпълнение на проекта
Гаранция и поддръжка

Контакти

Къде се намираме?
Производствена база и ателие:
България, Гр. София,
Ул. Всеволод Гаршин № 9,
Кв.Княжево
Обадете ни се
+359 888 635392+359 888 780494
Работни часове:
Понеделник - Петък:
09.00-18.00
Пишете ни:
magnifier