Огънати форми

Огънатите форми са вдъхновени от естествените форми на природата. В растенията, слънцето, дървета и животните, не съществуват правоъгълни форми с прав ъгъл от 90 градуса. Мебелите с овални форми съществуват от хилядолетия, но са изключително актуални и днес. Открити са доказателства, които разкриват, че още древните египтяни са огъвали детайли от масивна дървесина, след като са ги нагрявали с пара. В годините подобни мебели се произвеждат от бук, като им се придават невероятно красиви и необичайни форми.

Букът е много пластичен материал и лесно се огъва, затова за производството на огънатите мебели бил избран именно той. Тяхната изработка е сложен и високо технологичен процес. Постига се чрез различни методи: изрязване по шаблон, чрез зарязване и огъване, чрез пластифициране и огъване, чрез надлъжно пресоване на масивна дървесина и огъване, чрез слепване и огъване и др. В днешни дни овалните форми могат да бъдат произведени от плоскости от МДФ и масив. ПДЧ-то като материал не позволява подобна обработка. С подобни форми могат да се произведат различки мебели : столове, маси, кресла, шкафове, легла, закачалки и други.

Технолозите на Даов Мебел са разработили собствена технология за огъване на дървесина и предлагат на клиентите различни варианти според желанията и очакванията им.

Logo
Даов Мебел предлага коректност и професионално
отношение при изпълнение на всеки проект. От 20 години
ние работим за нашите клиенти и всеки ден се стремим да
повишаваме уменията на екипа и техническата база на
фабриката.
Даов Мебел гарантира:
Персонален подход
Прецизност и качество
Чистота на работа
Коректност и точност при изпълнение на проекта
Гаранция и поддръжка

Контакти

Къде се намираме?
Производствена база и ателие:
България, Гр. София,
Ул. Всеволод Гаршин № 9,
Кв.Княжево
Обадете ни се
+359 888 635392+359 888 780494
Работни часове:
Понеделник - Петък:
09.00-18.00
Пишете ни:
magnifier