Стъкло

Стъкло

Даов Мебел използва активно стъклото в комбинация с различни материали при производството на мебели. Стъклото придава характерен дизайн на лекота и простор, техническите му характеристики позволят постигането на различни форми и размери.

Стъклото е материал, от който се изработват широка гама от мебели като маси, етажерки, плотове, шкафове, витрини, преградни стени, интериорни и входни врати, стъкла за кухненски вратички и библиотеки и много други. Много красиви мебели се получават и при комбинирането на стъклото с други материали  – неръждаема стомана, дърво, камък.

Стъклото подлежи на обработка преди да се използва като материал. Някои от основните дейности по обработката са:

  • кроене, рязане, лепене и пробиване при нужда
  • фасетиране, кантиране или матиране. Фасетът е скосяване на ръбовете на стъклото. Кантирането пък премахва острите ръбове на стъклото посредством шлифоване. Матирането се постига като се обработи механично най-горния слой на стъклото.

В производството на мебели се използват така наречените декоративни стъкла. Съвременните технологии дават възможност стъклото да се обработва по всякакви  начини и така се получават различните видове стъкла. За производството на мебели се използват най-често закалено и армирано стъкло. Характерно за армираното стъкло е, че съдържа в състава си метална мрежа, което позволява армираното стъкло да издържа на високи температури. Закаленото стъкло издържа на сериозни удари и натиск. Често в практиката се използват и ламинираните стъкла, при които е вложен допълнителен слой специален материал, който не позволява на стъклото при счупване на се пръсне на множество частици.

В допълнение могат да се изброят и още множество видове стъкла, които се използват в производството на мебели и обзавеждане на дома и обществени пространства. Такива са : цветни, сатенирани, матирани, принт стъкла, гравирани и др. Широко приложение в производството на мебели за дома и офиса намират и стъклата Лакобел. Това са  оцветени интериорни стъкла. Предлагат се в 25 различни цвята. Те са естетично боядисани с безвредни бои и  със специално фолиево покритие, което предпазва от надраскване и задържа стъклото при евентуално счупване. Единственият недостатък е , че стъклото Лакобел не подлежи на закаляване  и затова не се използва до горещи точки в кухненското обзавеждане. За такива места са създадени специални темперирани цветни стъкла.

Алтернатива на стъклото е органичното стъкло (плексиглас). Това е синтетичен прозрачен полимер, който много рядко се използва за производството на мебели за дома и офиса.

Стъклените мебели са част от съвременния интериорен дизайн. Те се използват успешно в производство на мебели, които са предназначени както за дома така и за публични пространства.

Logo
Даов Мебел предлага коректност и професионално
отношение при изпълнение на всеки проект. От 20 години
ние работим за нашите клиенти и всеки ден се стремим да
повишаваме уменията на екипа и техническата база на
фабриката.
Даов Мебел гарантира:
Персонален подход
Прецизност и качество
Чистота на работа
Коректност и точност при изпълнение на проекта
Гаранция и поддръжка

Контакти

Къде се намираме?
Производствена база и ателие:
България, Гр. София,
Ул. Всеволод Гаршин № 9,
Кв.Княжево
Обадете ни се
+359 888 635392+359 888 780494
Работни часове:
Понеделник - Петък:
09.00-18.00
Пишете ни:
magnifier