МДФ

MDF

Корпусната мебел се изработва от следните материали : ПДЧ с ламинирано покритие, фолирано ПДЧ, МДФ, ПВЦ и масив.

Екипът на Даов Мебел ще Ви помогне и напътства при избора на подходящ материал за Вашите мебели.

MDF (medium density fiberboard) са плочи от фибри със средна плътност, произведени по метода на сухо пресоване при високо налягане и температура. МДФ плоскостите са устойчиви на влага - не се деформират или набъбват при използване в среди с висока влажност. Устойчиви са към различни гъбички и микроорганизми, което ги прави безопасни и хигиенични при прилагането им в бита. Дървесните частици се слепват с лигнин и парафин, поради което МДФ-плоскостите са напълно екологичен материал.

МДФ плочите се използват за:

*изработване на декоративни мебелни фасади;
*стенни панели, профили, кухненски плотове;
*изработка на врати и др.

Състав на МДФ плоскоти

Изработени са от много фина консистенция, която позволява плоскостта да е изключително гладка. Материалът не е ронлив и е много подходящ за изработката както на малки елементи, така и на декоративни такива. Технологията за производство на МДФ е развита в САЩ към края на 60-те години. Този продукт се налага благодарение на свойствата си като заместител на масивната дървесина, а по технически характеристи е по-добър от ПДЧ. МДФ е много гъвкав строителен материал, който може да се използва в най-различни приложения. По механични характеристики превъзхождат естественото дърво, а са по-евтини от естествената дървесина.
Отличната геометрия на плоскостите остава непроменена дълго време и позволява по-лесното пилене, рязане, фрезоване и огъване, както на повърхнината, така и на ръбовете. Повърхността на МДФ плоскостите е гладка, плътна и еднородна.

Видове МДФ плоскости

В мебелното производство се използват 4 вида МДФ плоскости: „гол“ материал, без никакви покрития, ламиниран МДФ (покрит с ламинат), фурнирован МДФ (покрит с естествен фурнир), МДФ профили (лайсни, первази и др.). Също така МДФ плоскостите подлежат на боядисване с бои на водна основа, така те могат да се получат огледално гладки повърхности.

МДФ плоскостите са по-добър материал в сравнение с другите популярни материали като ПДЧ, гипсофазер или масивно дърво по няколко причини:
гладка повърхност и висока здравина. Освен това той притежава голяма еластичност и якост на огъване, плътност и нищожно набъбване след потапяне във вода. Водоустойчивите МДФ плоскости се различават от стандартните плочи по вложените парафинови добавки. МДФ плочите са изработени от висококачествена сертифицирана дървесина и имат отлични изолационни свойства.

По тази причина МДФ се превръща в един от предпочитаните заместители на масивната дървесина, а ако говорим за операциите по обработка – дори я превъзхожда, понеже е чист и без дефекти материал. В ценово отношение е с по-високи стойности спрямо ПДЧ.

ХДФ (High Density Fiberboard) – означава материал от дървесни частици с висока плътност . Това е листов материал, произведен от естествени дървесни видове чрез сухо и много горещо пресоване. Плочите от ХДФ се използват за изработка на задните стени на корпусни мебели, дъна на чекмеджета, врати, декоративни мебелни фасади и др. Използват се повече слепващи смоли, а налягането под въздействието на което се обработва е огромно. Следователно ХДФ прилича на МДФ, но технологията е усъвършенствана, така че полученият продукт има много по-твърда и устойчива във времето здравина. ХДФ материалът намира много широко приложение в различни области. Подходящ е за интериорни врати. Така те ще бъдат влагоустойчиви и стабилни във времето вътрешни врати, при това на приемлива цена и с красив дизайн!

Logo
Даов Мебел предлага коректност и професионално
отношение при изпълнение на всеки проект. От 20 години
ние работим за нашите клиенти и всеки ден се стремим да
повишаваме уменията на екипа и техническата база на
фабриката.
Даов Мебел гарантира:
Персонален подход
Прецизност и качество
Чистота на работа
Коректност и точност при изпълнение на проекта
Гаранция и поддръжка

Контакти

Къде се намираме?
Производствена база и ателие:
България, Гр. София,
Ул. Всеволод Гаршин № 9,
Кв.Княжево
Обадете ни се
+359 888 635392+359 888 780494
Работни часове:
Понеделник - Петък:
09.00-18.00
Пишете ни:
magnifier