Масив

Масив

Корпусната мебел се изработва от следните материали : ПДЧ с ламинирано покритие, фолирано ПДЧ, МДФ, ПВЦ и масив. Екипът на Даов Мебел ще Ви помогне и напътства при избора на подходящ материал за Вашите мебели.

Мебелите от масив се отличават с красивите си естествени нюанси, здравина, и устойчивост. Ръчната изработка на тези мебели позволява да се изпълнят всички изисквания на клиента за размер, визия и орнаментика.

Характеристики на масива

Дървеният материал, който се използва за производтвото на мебели се намира в частта между кората на стъблото и сърцевината над дървото. Съставена е от годишни пръстени – пръстени на растежа или концентрични кръгове – като при много дървесни видове се различават два слоя: вътрешен и външен . Вътрешният е от ранна, пореста, светла, мека, пролетна дървесина, а външният слой е изграден от твърда, тъмна, по-плътна, късна или лятна дървесина.

Плюсове при използване на масивна дървесина

Дървесната тъкан се отличава с висока якост, плътност и отлични механични свойства. Поради това тя е изключително търсена за изработване на различни видове конструкции, мебели и се използва активно в строителството. Поддава се на допълнителна обработка - заоблени детайли, резбовани орнаменти. Мебелите от дърво не съдържат алергени. Естествената дървесина, особено светлата, може да се байцва в цвят по желание. Има около 10 основни дървесни цвята и още около 20 техни нюанса.

Рискове при използване на масивна дървесина

Дървеният материал крие рискове ако изходният материал не е качествено отгледан и обработен. Това може да доведе до изкривяване и напукване на мебелите. Повърхността лесно се надрасква. При почистване е необходимо прецизен избор на препарат. Цената на масивната дървесина е значително по-висока от тази на останалите плоскости.

Видове дървесина, подходящи за производство на мебели и интериорни врати

Дъб

Дъбовата дървесина е една от най-широко използваемите за производството на мебели от масив.Дъбът е устойчив на механично поддаване, има много добра стабилност и плътност. Често, дъбът достига височина до 50 метра и се отличава с тънка беловина и сиво-бели цветове. Тази дървесина се отличава с трайност, якост и не пропуска течности. Най- важното е, че дъбовата дървесина има красива структура, приятен цвят и е много ценен материал.

Орех

Тази дървесина е здрава, плътна, твърда, лесно се полира и е много красива. Цветът на ореха зависи от вида сушене на дървото. Орехът има една от най- запомнящите се текстури , красив цвят и здравина .Орехът е подходящ за дърворезба и струговане. През последните няколко години тази суровина е активно търсена за направата на качествени и здрави мебели от орех, и по-специално трапезни и холни маси. Недостатъкът му е, че когато е подложен на лоши атмосферни условия неговата трайност се намалява.

Европейско Ироко или Африкански тик

Дървото се отличава с висока устойчивост и красиви златисто-кафяви тонове.Ирокото е подходящо за направата на мебели за външно ползване, например за веранда, градина, двор и т.н. Издържа на външни фактори. При първоначално третиране има жълтеникави цветове, които бързо се променят в светло и тъмно кафяви. Ирокото най-често се използва за производство на мебели и  подова настилка. Интересно е, че притежава естествена устойчивост срещу различни насекоми.

Бук

Букът се обработва лесно, но се напуква и се измята. Дървесината му е с много високи механични свойства и подлежи на обработка, но трябва да се има предвид, че е краткотрайна. След импрегнация издържа около 30 години. Букът е с меко жълто до червеникаво оцветяване, което го прави предпочитам за домашни интериорни врати.

Липа

Липата е лека до средно тежка, лесна и мека за обработване. Тя е с фина плътна структура, но за съжаление не е много здрава. И за това тя е подходяща за дърворезба. Подходящо е да се използва основно в затворени помещения. Дървесината е оцветена в бяло- жълтеникавата гама, като понякога е с частично зелен или червен цвят. Директното излагане на слънце променя цвета й. Текстурата на липата е много подходяща за лакиране, боядисване и оцветяване.

Logo
Даов Мебел предлага коректност и професионално
отношение при изпълнение на всеки проект. От 20 години
ние работим за нашите клиенти и всеки ден се стремим да
повишаваме уменията на екипа и техническата база на
фабриката.
Даов Мебел гарантира:
Персонален подход
Прецизност и качество
Чистота на работа
Коректност и точност при изпълнение на проекта
Гаранция и поддръжка

Контакти

Къде се намираме?
Производствена база и ателие:
България, Гр. София,
Ул. Всеволод Гаршин № 9,
Кв.Княжево
Обадете ни се
+359 888 635392+359 888 780494
Работни часове:
Понеделник - Петък:
09.00-18.00
Пишете ни:
magnifier